21/06/2024

Manifesteren met Eckhart Tolle: De kracht van het nu als basis van jouw manifestatie

In mijn eigen journey, en om jou goed te begeleiden op jouw reis, ben ik continu bezig mezelf verder te ontwikkelen en mijn inzichten te verdiepen. Een van mijn favoriete onderwerpen: manifesteren! Begin juni nam ik daarom deel aan het “Consious Manifestation” retreat van wereldberoemd auteur & spiritual teacher Eckhart Tolle.

In dit blog deel ik mijn ervaringen en 3 belangrijke inzichten uit dat retreat.

Waarom ging ik naar een retreat over manifesteren met Eckhart Tolle?

De kracht van het nu

Eckhart Tolle is mijn favoriete spiritual teacher en zijn boeken (zie onderaan dit blog) waren ooit het begin van mijn spirituele journey. In zijn boeken maakte ik kennis met termen als het pijnlichaam, het ego, ontwaken, consiousness en de kracht van het nu. Een eye-opener! Al zijn boeken zijn een absolute aanrader om te lezen en de kracht van het nu heb ik denk ik inmiddels een keer of 17 gelezen. Ik geloof oprecht dat zijn teachings een verschil kunnen maken in de wereld. De wereld zou er ook een stuk mooier van worden denk ik!

je bent & word wat je denkt

Verder leerde ik afgelopen jaren veel over de principes van manifesteren. Er ging een wereld voor me open!

Ik ontdekte de creatiekracht van je gedachten en hoe je gedachten en gevoelens direct met elkaar in verbinding staan en jouw realiteit beïnvloeden. Je bent wat je denkt en word wat je denkt. Want je bent niet je gedachten! Super interessant, leerzaam & inspirerend.

Ik schreef trouwens eerder een blog over de impact van je gedachten op je leven en hoe het gebrek aan geloof in jezelf je gevangen houdt. Lees hem hier. Mocht je meer willen weten over wat gedachten zijn, lees dan mijn blog “wat zijn gedachten”. Dit blog schreef ik naar aanleiding van een bezoek aan de wereldberoemde spiritual teacher Jetsunma Tenzin Palmo in de Himalaya in India.

mijn manifestatie journey

Mijn kennismaking met manifesteren veranderde oprecht mijn leven. In dit blog kan je lezen hoe mijn visionboard tot leven kwam.

Na afgelopen jaren verschillende teachings, stromingen en ancient wisdom mbt dit onderwerp bestudeerd te hebben (o.a. Dr Joe Dispenza, Jim Fortin, Deepak Chopra en Cosmic Life zag ik eind 2023 de training “Spiritual Guide to Consious Manifestation” voorbij komen van Eckhart Tolle.

Een visie op manifesteren wat minder gericht is op het ego, maar meer op bewustwording en de inner dimension in jezelf. Het ego heeft namelijk nooit genoeg en wil altijd beter, groter en meer. In de diepere dimensie in jezelf is alles al aanwezig en dat gebruikt hij als fundament in zijn teachings. Met het nu als uitgangspunt uiteraard. Dit leek me de perfecte toevoeging op mijn bestaande kennis met betrekking tot dit onderwerp.

En dus schreef ik me in voor een 4-maanden durende training, inclusief openingsretreat in juni 2024 in Huntington Beach California. Of all places. Wel een mooie reden voor een bezoek aan die kant van de wereld, waar ik nooit eerder geweest was 😉 Zes maanden stapte ik in het vliegtuig en vloog ik naar USA voor de start van deze training!

Hoe was dit retreat en wat leerde ik er over manifesteren?

het programma enzo

Het retreat vond plaats in het Hyatt Hotel aan Huntington Beach California. Een typisch Amerikaans XXL hotel waar je bijna in verdwaalde als je niet oplette. Er waren zo’n 600 deelnemers van over de hele wereld aanwezig en behalve de aanwezigen zelf, waren er ook nog een paar 1000 deelnemers die virtueel meededen.

De dagen bestonden uit teachings en waren aangevuld met een presence in movement sessie van Kim Eng (de vrouw van Eckhart Tolle) en reflectie sessies. Kim gaf, in aanvulling op de teachings van Eckhart, zelf ook twee teachings. Hoewel ik haar niet kon, vond ik ook haar teachings erg interessant.

Het was een vol maar inspirerend programma. Bijzonder te zien hoe present Eckhart Tolle zelf is! Ik kan oprecht uren naar hem luisteren. Hoewel hij inmiddels 76 jaar is, heeft hij nog iets jongensachtigs en hij is onwijs grappig en heeft een goed gevoel voor humor. Ik had steeds het geluk dat ik relatief vooraan zat dus kon stiekem een foto van hem schieten. De dagen vlogen dus om en voor ik het wist zat het er weer op.

Een stiekem kijkje inside.

Master Journey op het Eckhart Tolle retreat

Wat leverde dit manifestatie retreat me tot dusver op?

Dit retreat heeft niet alleen mijn kennis over manifesteren verdiept, maar heeft me ook weer onwijs veel inzichten gegeven over mezelf! Het was super interessant en leerzaam, maar ook: VEEL. Gelukkig is alles opgenomen en duurt de training nog 4 maanden. Ik ga komende tijd via blogs en mijn podcast kanaal (My Master Journey -de podcast) nog meer info, inzichten en tips delen met jou.

Onderstaand 3 belangrijke inzichten die ik mee heb genomen van dit retreat:

1. De rots in jezelf als fundament voor manifesteren

Het is belangrijk “de”een rots in jezelf te graven” als fundament van je manifestatie. Je manifestatie wordt dan een “add-on”- een toevoeging op je leven. Alles wat je manifesteert in je externe wereld is van voorbijgaande en veranderlijke aard en zal voor het ego nooit genoeg zijn. Het kan altijd mooier, beter en groter. Hoeveel geluk het je op een bepaald moment ook zal geven; het zal niet voor altijd zo blijven (denk maar aan je salarisverhoging die je na 2 salarissen ook weer als normaal ziet). Het geeft je even geluk, maar zal niet voortduren. Het is daarom ook belangrijk een fundament in de diepte in jezelf te bouwen. In die diepere dimensie in jezelf zal je alles vinden waar je naar zoekt, omdat dat de dimensie is waarin je compleet bent.

2. Do you enjoy the journey?

Een metafoor die sterk resoneerde op het retreat was die van manifestatie als een pelgrimstocht. Ik heb die metafoor zelf omgebogen naar “trektocht” omdat ik vorig jaar een aantal prachtige hikes in de Himalaya gemaakt heb en daar nog met veel plezier aan terug denk.

Wanneer je een trektocht maakt ben je onderweg naar een eindbestemming. Bijvoorbeeld AnnaPurna Basecamp in mijn geval. Hoewel je onderweg bent naar de top, gaat de trektocht uiteindelijk om de tocht zelf, waar je iedere seconde van geniet. Je maakt die tocht omdat je van hiken en natuur houdt, als je het vreselijk vind begin je er niet aan.

Zo mag het ook zijn met jouw manifestatieproces: geniet van het proces. Wanneer je continu gefocust bent op het bereiken van je manifestatie als gedachten in de toekomst, mis je het hele leven. Het leven is nu. Zorg dat je van de reis geniet en dat je dat wat je onderweg doet leuk vind. Werkelijke groei en aliveness liggen in de ervaringen en lessen die we onderweg tegenkomen. Door elke stap met bewustzijn te zetten, vind je vervulling in het proces zelf. En dat proces heet: het leven.

3. Wanneer je manifestatie niet lukt: uitnodiging tot overstijgen & ontwaken

Eckhart Tolle deelde ook hoe het komt dat sommige manifestaties maar niet uit lijken te komen. Hij refereerde hierbij naar de diepgewortelde patronen in jezelf die je continu blijft herhalen. Het is een uitnodiging tot ontwaken; je bent niet je patronen. Door die ego-stukken te overstijgen krijg je de regie terug en kan je andere keuzes maken. Met een ander resultaat tot gevolg. Ontwaken ontstaat vanuit het licht van bewustzijn, waarin space ontstaat tussen dat wat je geneigd bent te doen en de diepere dimensie van wie je bent.

vervolg

Hoewel het retreat achter de rug is, begint de training eigenlijk nu pas. Ik ga komende maanden nog veel meer highlights over deze “bewuste blik op manifesteren” met jou delen.

Wat zijn jouw manifestatie ervaringen en wat zou jij willen leren over “consious manifestation?

Boekentips:

Hieronder vind je mijn favoriete boeken van Eckhart Tolle!

De stilte spreekt

Bestel hier de kracht van het nu

Bestel hier: Een nieuwe aarde

Let op: Dit zijn affiliate links wat betekent dat jij dezelfde prijs betaald voor de boeken, maar dat ik een kleine commissie krijg op het moment dat jij de boeken via deze link besteld. Ik zou je deze boeken echter niet aanraden als ik er zelf niet laaiend enthousiast over was. Als ik niet enthousiast was over deze boeken zou ik ook niet helemaal naar California vliegen en 4 maanden in zijn programma stappen 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *