26/08/2023

Geld uitgeven met de juiste energie & mindset: Dit leerde ik van afdingen

Hoe bepaal je de waarde van iets met de juiste mindset in een land waar afdingen de norm is, waar scamming en opluchting niet ongewoon zijn en waar je zelf de prijs van iets moet bepalen? Hoe geef je geld uit met de juiste energie?

Ik ben op dit moment in India en afgelopen week neem ik een podcast episode en vlog hierover op.

In deze nieuwe aflevering deel ik niet alleen mijn nieuwe kleding, maar ook de waardevolle inzichten die ik kreeg tijdens het onderhandelen en afdingen op prijzen. Vooral daarna; toen ik het idee had te veel te hebben betaald.

Laat me je meenemen op reis door mijn gedachten, inzichten en ontdekkingen tijdens een middagje shoppen in het magische Dharamkot in India.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Ik neem je even mee…..

Stel je een mystiek bergdorpje in de Himalaya in Noord-India voor, vol mediterende monniken, hippies, bossen en in de walm van wierook en oosterse muziek.

In dat heerlijke dorpje hangt een serene rust en er valt, naast yoga, mediteren of het maken van wandelingen niet veel te beleven.

Ik nam deze podcast op over geld uitgeven en waarde bepalen in algemene zin

Wat ze wel hebben: winkeltjes vol jurkjes, sieraden, droomvangers en de allerleukste boho kleding. Als je net als ik helemaal verliefd bent op dit soort dingen kan je hier je lol op. Ik was me al wekenlang aan het verlekkeren op alles wat ik in die winkeltjes zag hangen.

Dat afdingen ook altijd…..

Maar goed, klein probleempje: “het afdingen”. Ik zag daar zo tegenop dat ik nog geen zin had om eerder iets te kopen.

Op een ochtend, na een meditatiesessie, liep ik een winkeltje binnen en raakte in gesprek met de eigenaar. Hij bood me een veel te zoete chai aan en deze man bleek dezelfde ochtendfanaat te zijn als ik.

Daar begon het…

Hij liet me zijn zelfgemaakte kleding zien en ik was op slag verliefd op alles wat in de winkel hing. Voor ik het wist had ik vijf items uitgekozen en begon de ellende: het afdingen en het bepalen van de juiste prijs.

Terwijl ik net een deal gesloten had waarvan ik dacht dat ie goed was, begon ik te berekenen hoeveel ik betaalde in euro’s en begon ik te vergelijken met de kosten hier in India.

Fuck, dit had goedkoper gekund!

Mijn focus verschoof van de blijdschap van mijn aankoop naar het gevoel dat ik, voor India begrippen, te veel had betaald. Ik voelde me opgelicht en gefrustreerd, zelfs nadat ik de deal had gesloten.

Met dit gevoel ging ik vervolgens naar de bank om geld op te nemen. Op de een of andere manier rekende mijn bank ineens 20euro extra voor een opname van 200 euro. Zo werden die jurkjes NOG duurder!

Alles is energie

Door me te richten op wat ik had ‘verloren’, kwam ik in een totaal andere energie terecht. Ik verloor het gevoel van blijdschap met mijn (te gekke jurkjes) en was alleen naar maar bezig met het feit dat ik naar alle waarschijnlijkheid een slechte deal had gemaakt.

Door vervolgens zo in het gebrek te zitten trok ik nog meer verlies van geld aan bij de ATM (zo werkt de wet van aantrekking).

Het werd me duidelijk hoe onze mindset en de betekenis die we aan situaties geven, impact hebben op hoe we ons voelen. En hoe die energie vervolgens meer van hetzelfde aantrekt.

In deze video en podcast episode 26 deel ik alles wat ik hiervan leerde.

Mijn belangrijkste les:

Ik besefte me dat ik totaal verkeerd om aan het denken was. Ik moest niet kijken naar de kosten, maar naar wat het me oplevert!

Dit is de hamvraag

Vraag jezelf af wat iets jou waard is en wat het je oplevert als je het hebt. Los van de kosten en vergelijkingen met Nederland. Wat levert het je op als je het hebt en hoe ga je je dan voelen? Wat is dat gevoel je waard? Wat wordt er voor je mogelijk als je het hebt?

Geef met je hart, niet alleen aan anderen maar ook aan jezelf. Als je met liefde geeft en vanuit het perspectief van overvloed en blijheid handelt, straal je positieve energie uit die meer positieve ervaringen aantrekt.

. “Geef uit je hart, vanuit overvloed en liefde, zowel aan anderen als aan jezelf.”

Masha

Dit verhaal deed me weer beseffen hoe krachtig onze mindset en perceptie zijn. De betekenis die wij ergens aan geven bepaald volledig hoe we ons voelen. En onze realiteit!

Onze energie bepaalt wat we aantrekken in ons leven. Door te verschuiven van een tekort naar een mindset van overvloed, kunnen we meer positiviteit, geluk en succes aantrekken.

Universele uitgangspunten

In mijn podcast/video deel ik nog 4 andere inzichten en lessen en deel ik waarom deze content over veel meer gaat dan alleen geld uitgeven. Het zijn universele uitgangspunten die eigenlijk voor alles in het leven gelden.

Nu jij

Ik ben benieuwd: ben jij het eens met mijn visie op het uitgeven van geld?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *