06/11/2023

De kracht van stilte: In stilte is ruimte voor jezelf

Stilte; is dat niet fucking boring? In deze aflevering van”My Master Journey de Podcast,” duik ik samen met Ankie van Steen van de podcast Stilstaan met Ankie (hoe toepasselijk), in het thema stilte en stilstaan. Wat is de kracht van stilte?

Terwijl ik net uit een stilteretreat van 10 dagen kom in Noord-India ben, bespreek ik met Ankie wat dit stilstaan en stil zijn met mij heeft gedaan. Ankie deelt op haar beurt hoe stilstaan haar leven heeft veranderd.

We bespreken in deze aflevering onder andere:

šŸ”ø De kracht van stilte: stilte is niet alleen een afwezigheid van geluid, maar ook een krachtige tool om naar binnen te keren en bewuster te worden van onze gedachten en gevoelens. Stilte geeft ruimte voor jezelf en het horen van je innerlijke stem.

šŸ”ø Stilte als tool voor persoonlijke groei; stilstaan geeft je de ruimte te observeren wat er in je omgaat en negatieve gedachten te transformeren.

šŸ”ø Stilstaan geeft rust en zet op andere lagen heel veel in beweging. We denken dat stilstaan heel saai is, maar eigenlijk is dat het allesbehalve!

Verder praten we over het veranderen van ons oude leven en het verkennen van nieuwe paden. We ontdekken dat we veel meer gelijkenissen hebben dan we in eerste instantie dachten en delen onder andere over het veranderen van ons leven, angst voor afwijzing , het volgen van je hart en een leven met meer betekenis leiden.

Een aflevering vol waardevolle inzichten voor jouw journey. Ik hoop dat deze aflevering jou mag inspireren ook wat vaker bewust stil te staan. Lees ook dit blog wat ik eerder schreef over loslaten, stilstaan en transformeren.

PS: Abonneer je op My Master Journey de podcast om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen en laat een review achter om te laten weten wat jij van deze aflevering vond.

Wat betekent stilstaan voor jou en hoe denk jij dat het kan bijdragen aan een betekenisvoller leven?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *