16/08/2023

10X waarom jij vandaag nog een visionboard moet maken

My Master Journey

Een visionboard; dat is toch zo’n bord met plaatjes en woorden erop geplakt? Waarom zou je dat in hemelsnaam maken? Lees hier alles over mijn absolute nummer 1 visualisatietool voor het ontdekken en waarmaken van je dromen: “ Het visionboard”.

Geschatte leestijd: 0 minuten

Inleiding

De meest praktische visualisatietool die mij geholpen heeft bij het ontdekken én realiseren van mijn dromen was het maken van een visionboard. Ik kan wel zeggen dat het visionboard wat ik in 2021 maakte mijn leven veranderd heeft.

Want, zoals je misschien ook in het artikel in de juli editie van het manifestatiemagazine hebt kunnen lezen, is dat visionboard inmiddels helemaal tot leven gekomen. Sterker nog; ik ben inmiddels alweer drie boarden verder 😉

Deze video nam ik op over hoe mijn visionboard tot leven kwam

“If you can cream it, you can do it” zei Walt Disney ooit eens. En hier geloof ik heilig in! Mits je dromen van binnenuit komen; uit je hart. Je hart leidt jou namelijk naar het pad van je ziel.  En een visionboard is dus hét middel om je op dat pad te begeleiden.

Maar hoe werkt een visionboard eigenlijk? En waarom zou je überhaupt een visionboard maken?

I got you, ik vroeg me dit ook af.

Daarom hier 10 redenen waarom een visionboard werkt en waarom jij er dit jaar ook echt eens een moet maken👇

10x waarom een visionboard werkt

  1. Een visionboard maakt helder wat je diep van binnen echt wil

Waar verlang je naar en wat wil je echt? Dit lijkt een makkelijke vraag, maar dit is het voor veel mensen niet. En dit was het ook niet voor mij! Vaak gaat het om “een gevoel” waar je geen woorden aan kan geven. Iets wat diep in je onderbewustzijn zit verstopt. 95% van dat wat denken, gaat namelijk onbewust!

En omdat we met onze bewuste (de overige 5%) rationele mind vaak alleen in “logische mogelijkheden” denken wordt de creatieve stroom van onze rechterhersenhelft volledig geblokkeerd als we alleen al denken aan het woord dromen of verlangens. Resultaat: we lopen vast.

Oplossing? Maak een visionboard! Een visionboard haalt je uit je hoofd en helpt bij het out of the box denken. Het brengt je een staat van dromen en eindeloze mogelijkheden. En dat is goed!

Het eerste visionboard wat ik maakte stond vol met verlangens en dromen die ik nooit bewust had kunnen opnoemen als je ze me gevraagd had. Ik was waarschijnlijk blijven hangen in dat wat ik dacht dat mogelijk was voor mij. Nu stond ie bomvol gevoelens, emoties en energie. Plaatjes, spreuken en beelden die me raakte en die veel meer betekenis hadden dan woorden die ik had moeten “bedenken”.  Ik herinner dat die af was en dat ik dacht: HOLY SHIT als dit toch eens kan! Dit is mijn droom! Ik kreeg kippenvel over mijn hele lijf. 

Maar ik herinner me ook dat ik me wezenloos schrok. Het was een weerspiegeling van dromen en verlangens die diep in mij verscholen zaten. Nu ik het visueel voor me zag wist ik 1 ding zeker; dit was wat ik wilde. Maar dit betekende wel dat ik mijn leven radicaal zou moeten veranderen.

Een van de wensen op mijn visionboard was Ibiza. 5 maanden later woonde ik er en maakte ik deze foto vanuit mijn camper

  1. Een visionboard geeft kracht en motivatie om stappen te zetten die nodig zijn om je dromen werkelijkheid te maken

Met alleen plaatjes op een visionboard plakken kom je in veel gevallen niet ver. Ik geloof wel dat je dingen aan zal trekken of dat bepaalde dingen meer in je bewustzijn komen (zo werkt je bewustzijn namelijk, denk maar aan die auto die je wil kopen en die je ineens overal ziet rijden), maar je zal zelf in actie moeten komen om er vervolgens wat mee te doen.

Er is altijd geïnspireerde actie nodig om tot manifestatie over te gaan. Simpel gezegd; mijn huis werd niet verkocht zonder een bord in de tuin, de makelaar inschakelen kon niemand anders dan ik en ik heb zelf in het vliegtuig moeten stappen naar Azië.

Zoals ik bij het vorige punt deelde maakt een visionboard je diepste verlangens helder en in mijn geval maakte het me bewust dat ik mijn leven radicaal moest veranderen. Ik was alleen wel zelf degene die die stappen moest zetten. Een visionboard geeft je de motivatie om die stappen ook daadwerkelijk te zetten en de actie te nemen die nodig is voor manifestatie.

  1. Een visionboard helpt je te verbinden met jouw versie in de toekomst

Als je dingen anders wil, zal je zelf anders moeten doen (cliche maar waar). Zonder dat jij verandert zal je realiteit ook niet veranderen. Maar hoe moet je veranderen en wat moet je dan doen? Kijk naar je visionboard en verbind je met de vrouw (of man kan uiteraard ook) die dit leven al leidt. Hoe doet zij? Hoe praat zij? Welk gedrag vertoont zij? Wat is voor haar belangrijk? Waar moet jij van overtuigd zijn om dit te kunnen realiseren? Wat staat er tussen jou en deze realiteit in? Ga werken aan je belemmerende overtuigingen, je angsten en wordt haar!

Ik ben ervan overtuigd dat manifesteren en persoonlijke groei hand in hand gaan. Een visionboard is een super waardevolle stimulans en hulpmiddel om met jezelf aan de slag te gaan en te zien op welke gebieden nog blokkades zitten en waar je kan groeien.

  1. Een visionboard zorgt dat je je energie binnen mum van tijd kan shiften (en dat is retelekker voor je manifestatie)

Weet je hoe manifesteren technisch gezien in Jip en Janneke taal werkt? Je zendt met je gedachten uit wat je wil en je trekt met je gevoel en emoties aan. Even simpel; je gevoelens trillen op een bepaalde frequentie afhankelijk hoe jij je voelt. Gelijke frequenties trekken elkaar aan en dus is het voor je manifestaties super chill als jij op de frequentie zit van dat wat je wil aantrekken. En sowieso is het lekker om in een hoge frequentie te voelen want zeg eens eerlijk, hoe fijn is het om dat te voelen waar je naar verlangt?

Stel je voor; je voelt je kut en in beslag genomen door de onbelangrijkheden van de dag. Op het moment dat jij naar je visionboard kijkt en in de energie stapt van jouw diepe verlangens en dromen, shift je je energie automatisch in een hogere frequentie. Onthoud; alles is energie en gelijke polen trekken elkaar aan.

Mijn eerste visionboard kwam binnen een paar maanden tijd helemaal tot leven

  1. Een visionboard is een geweldig hulpmiddel voor meditatie en visualisatie

Ik kijk elke ochtend bewust een paar minuten naar mijn visionboard en wordt ZO blij als ik zie wat erop staat. Het brengt je direct in de goede energie (dit zei je bij het vorige punt ook al Mas) en zorgt dat je je open kan stellen voor nieuwe inzichten en inspiratie.

Aan de hand van je visionboard kan je visualisaties van je nieuwe toekomst doen en daarmee kleur je je toekomst steeds verder in en breng je het steeds meer tot leven. Je hersens weten niet het verschil tussen wat echt is en wat niet en leren van herhaling en associatie (aha; dus daarom moest ik op school rijtjes leren tot ik het kon dromen). Resultaat? In je hersenen worden langetermijn herinneringen aangemaakt en dat wat je wenst wordt daarmee steeds meer werkelijkheid. En dat zorgt ervoor dat je weer makkelijker in beweging komt, zie 2.

  1. Een visionboard zorgt voor het zien van mogelijkheden, nieuwe perspectieven en een overdosis inspiratie!

Ken je dat? Je denkt aan 1 ding en voor je het weet heeft die gedachte geleid tot een cluster aan nieuwe gedachten over datzelfde onderwerp.

In een minder leuk geval; je denkt aan een klote mail van een collega, wordt woest  en voor je het weet heb je jullie hele geschiedenis en alle voorgaande mails erbij gehaald, de vergaderingen van de afgelopen week, je oordeel over zijn vrouw en alle andere collega’s die je eigenlijk ook kut vindt. Je bent in alle staten! Als een soort kettingreactie, die begon met 1 simpele gedachte over een mail die je kreeg.

Deze klustergedachten kan je in je voordeel laten werken bij het realiseren van je dromen. En een visionboard kan je daarbij helpen omdat je beelden ziet die emoties en gedachten bij je oproepen. Hoe vaker je met je nieuwe toekomst bezig bent hoe meer het werkelijkheid zal worden. Je zal nieuwe perspectieven en mogelijkheden gaan zien en meer inspiratie krijgen over dat wat je wil. Laten we er nog even een clicheetje in gooien: wat je aandacht geeft groeit #amen.

  1. Een visionboard herinnert je waar je onderweg naartoe bent

We kennen allemaal wel van die steengoede voornemens of ideeën waar we lyrisch enthousiast over zijn maar die voor het einde van de maand totaal vergeten zijn. Alsof ze nooit bestonden. Hoe dat komt? Omdat we opgezogen worden door de waan van de dag en vergeten waar we naartoe willen. We raken de verbinding met onze toekomst kwijt en de orde van de dag neemt het over.

Een visionboard is gebaseerd op het gevoel wat je wil ervaren en helpt je herinneren waar je naar onderweg bent. Als je elke dag een moment neemt om hier bewust naar te kijken zal je merken dat de waan van de dag steeds minder belangrijk is. Begrijp me niet verkeerd; ik ben een enorme voorstander van in het nu zijn, maar dat kun je zijn wetende waar je naar onderweg bent. In het nu ben je blij en dankbaar voor wat je nu hebt, je gefocuste aandacht en intentie is bij dat wat je wenst.

  1. Onbewust zie jij je visionboard voor vaker dan je door hebt

Denk even aan die weg van werk naar huis die je rijdt op standje onderbewustzijn met je ogen open maar waar je je geen seconde van kan herinneren. En dit geldt met heel veel dingen die we doen; we doen ze onbewust. Door het neerzetten van je visionboard zal je veel vaker met je dromen bezig zijn dan je denkt! Zonder dat je hier iets extra’s voor doet.

  1. Een visionboard maken is fucking LEUK!

Echt, ik vind het een van de leukste selfcare momenten die er is en kijk nu al helemaal uit weer een nieuwe te maken. Wat er zo leuk aan is? Het is creatief, je wordt er blij van en het brengt je in super high vibes.

10. Ja maar Mas, hoe maak ik dan een visionboard?

Dit is natuurlijk helemaal geen waarom maar ik vind 10 redenen veel leuker dan negen 😉

Ik zal binnenkort als ik zelf een visionboard maak een video opnemen en delen op mijn Youtube kanaal . De 10e waarom is omdat je dan een goede reden heb die video te bekijken.

Zo; het werd een hele lap tekst, maar dit waren mijn 10 redenen waarom een visionboard een fucking powertool is en waarom ik iedereen adviseer er eens een te maken.

Ik zou zeggen; ren naar die boekhandel, koop een stapel tijdschriften en een blanco bord en creëer een lekkere visionboard middag met jezelf.

En nu jij:

Nou ben ik benieuwd; heb jij weleens een visionboard gemaakt en wat zijn jouw ervaringen hiermee?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *