20/08/2023

Alleen op reis: tips om mensen te ontmoeten ZONDER hostels

“Makkelijk mensen ontmoeten op reis? Dan moet je in hostels verblijven”, zo was mijn overtuiging. Maar wat nou als je niet in hostels wil verblijven, maar lekker je eigen plekje wil hebben? Hoe ontmoet je dan mensen?

Herkenbare vragen?

Dat snap ik want ik vroeg me dit ook af toen ik alleen naar Azie vertrok. Ik wilde wel mensen ontmoeten maar absoluut niet in hostels verblijven. Niet omdat ik iets tegen hostels heb, maar ik vind het fijn om mijn eigen plekje te hebben. Ik wil me met mensen omringen als ik daar zin in heb, maar als ik dat niet heb wil ik lekker alleen kunnen zijn in alle rust.

Gevalletje wel de lusten niet de lasten zeg maar 😉

Ik nam onlangs een podcast episode op waarin ik mijn tips deel om mensen te ontmoeten op reis als soloreiziger zonder in hostels te verblijven. De tips die ik geleerd heb onderweg, gaandeweg, gedurende mijn reis alleen over de wereld. In de blog een samenvatting van dat wat je in deze podcast kan beluisteren.

Geschatte leestijd: 9 minuten

Inleiding

Ik geloof dat een plek mooier wordt door het te delen met mensen. Ook al ben je op het mooiste tropische eiland ter wereld, de mensen met wie je bent spelen een belangrijke rol in de hele beleving en ervaring. Het is super leuk om mensen om je heen te hebben om leuke dingen mee te doen, de omgeving mee te exploren en gewoon lekker sociaal contact mee te hebben.

Maar goed; niet elke dag dag dus en alleen wanneer ik er zelf zin in heb. Hoe ik dat terwijl ik alleen reis lees je in vogelvlucht in onderstaande tips. Mocht je meer willen weten luister dan de podcast episode!

Ga naar plekken waar je gelijkgestemden ontmoet

Een inkoppertje I know, maar wel de meest makkelijk; ga naar plekken waar je gelijkgestemden ontmoet.

Bijvoorbeeld de sportschool of yogaschool. Voordeel: Je hebt meteen een gespreksonderwerp die je allebei interessant vind. Negen van de tien mensen zitten verlegen om een praatje, dus voor je het weet heb je een babbeltje.

Nou ja, misschien niet gelijk dag één, maar als je elkaar de tweede of derde keer tegenkomt, zeg je automatisch gedag en voor je het weet heb je het ergens over.

Het Standaard vragen lijstje

Boring, maar ze werken altijd:

Hoe lang blijf je hier? Heb je al leuke dingen gedaan hier? Waar kom je vandaan? Waar ben je allemaal geweest?

Prima om een gesprek te beginnen en dan merk je vanzelf of iemand leuk is of niet 🙂

Activiteiten doen

Doe mee aan activiteiten waar je mensen tegenkomt met dezelfde interesse als jij. Hou je van tempels? Ga een tempeltour doen. Hou je van feestjes? Doe mee aan een kroegentocht. Hou je van avontuurlijke dingen? Ga raften. Hou je van hiken? Neem deel aan een groepstrekking.

Er zijn duizenden activiteiten die je kan doen op reis waarbij je mensen tegenkomt die gelijkgestemd zijn. Ik zweer het je, binnen 1 of 2 dagen heb je “vrienden”.

Online Groepen:

Deze tip is TOP voor mensen die alleen op reis gaan. Maar ook voor alle andere mensen die op zoek zijn naar sociaal contact op reis.

Sluit je aan bij Facebook, Telegram- en WhatsApp-groepen van reizigers op de plekken waar je bent. Ze zijn er echt in alle soorten en maten; van speciale groepen voor yoga, digital nomads, Nederlanders en ga zo maar door. Van landen, eilanden, plaatsen etc. Voor elke smaakjes zijn ze er. Op Facebook is het eenvoudig zoeken, op whatsapp iets lastiger. Maar je zal merken dat, zodra je op een bestemming bent, je vrij snel de whatsapp groep hebt ontrafeld.

Join the Master Journey groepen 👇

Dit is natuurlijk de állerleukste digitale ontmoetingsplek voor het ontmoeten van mensen op reis! Speciaal voor en door vrouwen die alleen een master journey maken! 

Momenteel zijn er groepen actief in Nepal en India.

De whatsapp groepen hebben als doel connecten, fijne plekjes & tips delen, samen ontdekken, groeien, bloeien en elkaar supporten. 

join the master journey groepen hier

Join the Nepal Journey

Join the India Journey:

Leuk als je je even voorstelt wanneer je deelneemt aan de groep!

Wees welkom!

Datingapps:

Als je single bent, zijn datingapps zoals Tinder, Bumble en Happn echt super handig om andere reizigers te ontmoeten.

Really Mas? 🙈

Ja,haha waar datingapps in Nederland voor mij vooral bedoeld waren om te daten met het oog op een relatie is dat tijdens het reizen compleet anders. Voor mij in ieder geval. Tijdens mijn reis gebruik ik het echt om mensen te ontmoeten. Dat zijn dan uiteraard wel mannen 😜

Voor mij werkt het echt top, Sterker nog, ik heb zelfs een travel buddy gevonden via Tinder met wie ik twee weken heb gereisd en heb echt veel gezellige dingen gedaan met mannen die ik ontmoet had via die apps. 9 van de 10x gewoon vriendschappelijk.

Dit soort apps zijn op reis veel oppervlakkiger dan in Nederland. Hoewel het niet oppervlakkig is in het contact, maar het gaat gewoon veel sneller.

Snap je het nog?

Wat ik bedoel te zeggen: Het gaat er op reis niet per se erom of je elkaar nou zo leuk vindt, en al helemaal niet om een relatie. Het gaat erom dat je allebei op zoek bent naar wat gezelligheid en wat leuks wil doen. En dat zorgt voor minder druk.

Tip: verifieer vooraf wel altijd even iemand zijn intenties 😉

BFF ontmoeten

Bumble trouwens ook de optie om “vrienden te ontmoeten”. BFF; Bumble for Friends. Daar kun je ook vrouwen selecteren als vriendinnen. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar het is misschien het proberen waard 🙂

Restaurants & bars

Dit zijn natuurlijk de uitgewezen plekken op reis waar je gemakkelijk een praatje kunt maken en nieuwe mensen kan ontmoeten. Tip: hostels hebben meestal ook een restaurant of bar.

Gevalletje “wel de lusten niet de lasten 2.0”.

Nu komt het allerbelangrijkste👇:

De praktische tips hier boven zijn super nuttig en waardevol maar wat ik nu ga delen is eigenlijk nog véél belangrijker. Ik geloof namelijk dat alles energie is en dat je met die energie mensen aantrekt (en als je pech hebt; afstoot).

Nu komt dus het absolute geheim (wat geen geheim is) om mensen te ontmoeten:

Alles is energie; stel je open en trek aan!

Intentie zetten

Zet de intentie dat je mensen wil ontmoeten en ga ook met dat idee de deur uit. Je zal zien dat je daarmee de meest magische ontmoetingen manifesteert.

Ik ben ervan overtuigd dat je met je gedachten je eigen realiteit creëert. Je zal merken dat, op het moment dat je gefocuste aandacht is bij het ontmoeten van mensen (zonder neediness of force, maar vanuit joy) je de mensen ook aantrekt.

Op het moment dat jij van tevoren al bang bent dat je niemand ontmoet en de hele avond alleen zit, dan zal je dat ook in je realiteit terugzien.

Jouw gedachten creëren je gedrag en emoties. Mensen die zelfverzekerd zijn en open staan voor een praatje hebben heel ander gedrag dan iemand die onzeker is en bang is om niemand te ontmoeten.

Is onzeker zijn erg? NEE. Maar dat is een ander onderwerp. Zodra je dit vaker doet gaat het makkelijker. De eerste keer is het ongemakkelijk als je alleen zit, daarna gaat het elke keer makkelijker. Totdat het zo makkelijk gaat dat het gewoon leuk is :).

Stel je open in energie

En dan bedoel ik: echt open stellen. Ga ergens zitten en stel je in energie open voor mensen.

Dus in plaats dat je op je telefoon gaat zitten scrollen en je jezelf een soort van afschermt of een boek gaat zitten lezen, stel je je open en kijk wie er op je af komt.

Wees aanwezig, stel je open en wacht af. Kijk wie er bij je komt zitten, wie er oogcontact met je maakt en wie er naar je toe komt lopen. Kijk wat je ziet en opmerkt.

Dit is best spannend in het begin, maar als je de fun ervan in ziet zo leuk!

Stap uit je comfortzone

Ga zélf het gesprek aan met mensen. Zoals jij mensen wil ontmoeten op reis willen de meeste andere mensen dat ook. De meeste mensen zijn op zoek naar een praatje.

En soms hebben ze dat niet en dan merk je dat ook, dan zie je dat in lichaamshouding terug. Dat zegt helemaal niks over jou, maar de ander heeft dan gewoon even geen behoefte aan mensen. Net zoals jij niet in een hostel wil omdat je geen 24/7 time zin hebt in mensen, remember ;).

Schuif bij iemand aan tafel. Maak een praatje met een vreemde in een winkel. Vraag aan iemand de weg, of vraag of iemand een foto van je wil maken. Er zijn duizenden manieren waarop je een praatje kan maken met iemand en er zijn nog meer onderwerpen waar je het over kan hebben. Ouwehoer tegen mensen, probeer dingen uit. Grote kans dat je iemand nooit meer ziet dus je hoeft je helemaal nergens voor te schamen (dat hoef je trouwens sws nooit te doen).

Je leert en groeit hier alleen maar van en dat is het doel in het leven.

Jezelf als beste vriend

Het allerbelangrijkste van jouw reis is dat je het met jezelf goed kan vinden. Je bent namelijk niet alleen op reis, je bent met jezelf op reis. Alle andere mensen zijn leuk voor erbij. De belangrijkste persoon om je mee bezig te houden ben je lekker zelf 🙂

Het allerbelangrijkste: wordt BFF met jezelf ❤️

Lang verhaal kort (oftewel: conclusie)

Je hoeft absoluut NIET in hostels te verblijven om mensen te ontmoeten. Er zijn genoeg andere manieren om in contact te komen met leuke mensen. Het allerbelangrijkste is dat jij open staat voor nieuwe ontmoetingen. Als je dat doet, dan komen die mensen vanzelf.

En oh ja, vergeet vooral niet je eigen beste vriendin te worden!

Hoe ontmoet jij mensen op reis?

Heb jij nog aanvullende tips om mensen te ontmoeten op reis? Deel ze gerust in de comments!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *